Den gode bryllupsgave

Vi kender det alle sammen, når vi bliver inviteret til en af de helt store begivenheder hos venner eller familie. Det kan være runde fødselsdage, konfirmation eller måske bryllup. Så kræver det en gave som er lidt ud over det sædvanlige. Her kan tvivlen godt melde sig hos nogen, for det er måske ikke lige det som hovedpersonen har ønsket sig. Eller er gaven nu for billig eller for dyr. Heldigvis får man mange gange en ønskeseddel, men hvad nu hvis man køber det samme som mange andre. Flere benytter sig af online ønskelister, som eksempeltvist ønskeskyen. Hvor hovedpersonen kan oprette en liste med ønsker, og gæsterne kan så se og måske byde ind på hvad de køber. Så ingen køber dobbelt, og det er en gave som vedkommende gerne vil have.

Guld eller skrammel

I en travl hverdag skal det med gavekøb tit bare overstås. Og så skæver vi gerne til spot hylderne, eller til de sædvandelige kopper og glas, som findes hos isenkræmmerne. Det er her alle gaverne som næsten kan kategoriseres som skrammel kommer fra. Hovedpersonen pakker det ud, siger tak, og sætter det bagerst på hylden eller i skuffen, og det bliver glemt. Det kan godt betale sig at bruge lidt mere tid, og måske også lidt flere penge på at købe den rigtige gave som har en betydning eller giver værdi. Hvis det skal være noget som holder resten af livet, kan man også give metaller i gave. Så som sølv, guld eller platin, og måske en speciel mønt.

En personlig gave

Kender man hovedpersonen godt, er det lettere at finde en gave som passer til begivenheden. Det kan være noget som minder om en tid sammen, eller noget man ved at vedkommende mangler. Vi lever også i en tid hvor kreativiteten er i fremgang, så det kunne være at en selvlavet gave var sagen. Er det et stort arrangement som bryllup eller rund fødselsdag, kan man også give underholdning i gave. Det kan være en der optræder til selve festen, som musik, eller tryllekunst. 

Materiel kultur

Man må sige at vi er glade for gaver, og det er en selvfølge at der skal en gave til hvis der inviteres til en festlig begivenhed. Men det kan måske virke lidt som et overforbrug af materielle ting, når vi løber ud og finder de 20 julegaver til ens nærmeste, og at alle ens nærmeste gør det samme. Og alt det bare fordi det skal man jo. Et alternativ til julegaven kan også være en donation. Det er blevet populært at give gaver som er en donation til fattige eller andet godt formål. Så man på vejene af hovedpersonen støtter en velgørenhed, hvilket de fleste er meget taknemmelige for. Det er kun fantasien der sætter grænsen.